Soluții de business intelligence: cum te ajută

Probabil că ai auzit adesea termenul business intelligence. Dar ce înseamnă? Există numeroase definiții. Cea mai simplă arată că business intelligence înseamnă să livrezi informații relevante și corecte persoanelor potrivite, la momentul potrivit.

Aceste informații stau la baza luării unor decizii de afaceri bazate pe situații concrete.

Ce este Business Intelligence?

Termenul de business intelligence poate fi privit ca un termen-umbrelă, care se referă la instrumentele, procesele și infrastructura utilizate de companii pentru a identifica, analiza și accesa informațiile cheie de afaceri. Companiile folosesc astăzi soluții de business intelligence pentru a identifica și extrage informații valoroase din volumele mari de date pe care le stochează.

Soluțiile de business intelligence folosesc atât cu surse de date interne, cât și externe pentru a culege informații. Printre datele externe putem menționa inteligența competitivă și tendințele pieței. În categoria datelor externe sunt incluse informațiile despre clienții obișnuiți și punctele de interes din industrie. Analiza datelor poate scoate la iveală anumite tipare sau ce au avut în comun oportunitățile de business ratate.

Business intelligence sprijină procesul decizional

Practic, soluțiile de business intelligence înglobează metodele și programele de colectare și structurare a datelor, convertirea acestor date în informații și prezentarea lor pentru a îmbunătăți procesul de luare a deciziilor. Soluțiile de business intelligence adună datele referitoare la o afacere și le prezintă într-o formă care să permită nu doar top managementului să ia decizii bune, ci și angajaților.

Acestea sunt, pe scurt, principalele elemente legate de business intelligence. Însă acest concept este extrem de vast. El implică, printre altele, managementul performanței, analiză, modelare predictive, colectare de date și de text.

Cum funcționează soluțiile de business intelligence

Putem să ne imaginăm că business intelligence funcționează ca un magazin alimentar. Când intri într-un asemenea magazin ca să cumperi legume, lapte sau pâine, nu trebuie să chemi un angajat ca să te ajute să le găsești.

Te deplasezi ușor în magazine deoarece marfa este așezată în rafturi separate în funcție de tipul produselor. Nu vei găsi detergenți în frigiderul cu lactate, decât dacă vreun client a încurcat rafturile.

În plus, fiecare secțiune din magazin este semnalizată cu ajutorul indicatoarelor. Fie sunt semne care simbolizează tipul produselor, fie sunt indicații scrise.

Datorită acestor indicatori și aranjării mărfii pe categorii, își este ușor să găsești ceea ce cauți. Același lucru se întâmplă și în cazul soluțiilor de business intelligence. Afacerea ta generează date privind lanțul de aprovizionare, orele lucrate de angajați sau parteneri, obiectivele pe care vrei să le atingi.

Ca să accesezi aceste date, este ca și cum ai merge la trei experți diferiți. Apoi apelezi la un alt expert care să le compileze.

Însă, soluțiile de business intelligence iau toate aceste informații și le organizează în funcție de nevoile tale. Obții rapoarte complete, ușor de accesat. Astfel, poți afla rapid și simplu ceea ce te interesează la un moment dat, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie.

Soluțiile de business intelligence permit identificarea problemelor

Mult timp, doar top managementul avea acces la asemenea informații. Astăzi, fiecare angajat poate accesa bazele de date datorită soluțiilor de business intelligence.

Asemenea soluții permit identificarea problemelor din calea dezvoltării afacerii tale. Să ne întoarcem la magazinul alimentar. Soluțiile de business intelligence pot identifica orele cu cele mai mari vânzări pe anumite tipuri de produse. De exemplu, vineri după-amiază și sâmbăta, în perioada de vară, cel mai bine se vând berea și carnea pentru mititei.

Însă constați că raftul este gol. Cu ajutorul soluțiilor business intelligence poți afla cum să eviți această situație ca să maximizezi vânzările.

În plus, soluțiile de business intelligence îți pot arăta ce alte produse sunt cumpărate de clienții care achiziționează bere și carne pentru mititei. În acest caz, poți așeza un raft cu acele produse lângă frigiderul cu bere, de exemplu. Acest lucru te va ajuta să crești rulajul și, implicit, veniturile.

Programe de fidelizare

Mai mult decât atât, să ne gândim cât de mult ne-a forțat pandemia de COVID-19 să migrăm către mediul online. Dacă pe lângă magazinul traditional, deții și un magazine online, atunci sigur dorești să știi cum să atragi clienți noi și să îi fidelizezi.

Una dintre metodele de fidelizare este acordarea unui card de client. Pentru obținerea acestui card, clientul completează un formular. Clientul își notează numele complet, adresa sau măcar localitatea de domiciliu, numărul de telefon, adresa de email. Unele formulare pot conține și rubric privind școlile absolvite de client, dacă este căsătorit sau are copii.

Toate aceste informații sunt extrem de prețioase, pentru că ne permit să facem portretul clientului. La aceste informații, soluțiile de business intelligence pot adăuga datele colectate ca urmare a folosirii cardului de fidelitate la cumpărături online sau în magazinul tradițional. Din acestea, putem afla când merge cel mai des la cumpărături clientul, ce mărci și produse prefer, dacă le cumpără la anumite intervale de timp sau așteaptă reduceri etc.

Anticiparea comportamentului unui segment de clienți

Soluțiile de business intelligence colectează aceste informații, le analizează. Apoi le structurează în rapoarte. În baza acestor rapoarte, i se pot transmite oferte personalizate clientului, care să îl îndrume către achiziții din magazinul online sau din cel tradițional.

Aceste analize ne permit să înțelegem și chiar să anticipăm comportamentul unui segment de clienți, în baza preferințelor, nevoilor și obiceiurilor acestora. Aceste date creează premisele îmbunătățirii serviciilor și, implicit, a creșterii vânzărilor.

Spre exemplu, putem observa într-un an creșterea vânzărilor la produsele anti-țânțari. Astfel, putem comanda la timp produse de acest tip și le putem așeza pe un raft amplasat pe traseul de la raionul de carne către casa de marcat. Vederea produsului le va aminti clienților că le este necesar.

Beneficii cuantificabile

Totodată, putem modela campanii de marketing care să includă acordarea de cupoane de reduceri la produsele pe care le cumpără cel mai frecvent un anumit segment de clienți.

Rezumând, soluțiile de business intelligence ne permit să ne cunoaștem foarte bine clientul pornind de la istoricul tranzacțiilor și comportamentul lor. Aceste informații ne ajută să creștem vânzările sau să ne diferențiem ca brand, prin oferirea unor servicii foarte targetate.

Dacă dorești să ai acces la informații exacte, ușor de înțeles și care să te ajute să iei decizii care își dezvolte afacerea, atunci soluțiile de business intelligence te pot ajuta. Stabilește o întâlnire aici și vom căuta împreună cele mai bune opțiuni pentru tine.