Sfaturi de branding pentru afaceri mici
Branding-ul afacerii dvs, poate fi o provocare, insa poate fi transformat intr-unul de succes.
Apple, Nike, Starbucks sunt doar cateva brand-uri care nu mai au nevoie de nicio prezentare iar simpla mentionare a brand-ului lor spune mai mult de 1000 de cuvinte. Iata cateva sfaturi de branding esentiale de care trebuie sa tineti cont pentru a atinge performante similare:
Tratati-va brand-ul ca pe o persoana
Pentru a va concentra cel mai bine in jurul procesului de branding, ganditi-va la brand-ul dvs. Brand-ul dvs. ar trebui sa aiba o identitate (cine este), personalitate (cum se comporta) si experienta (cum este amintita).
Intrebati-va aceste lucruri despre brand-ul dvs.:
Scopul branding-ului este de a crea relatii cu clientii. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa tratati brand-ul dvs. ca pe o persoana si sa intelegeti ca doriti ca si clientii sa faca acelasi lucru.
- Cum s-ar introduce brand-ul? Daca ar trebui sa isi descrie aspectul sau, cum ar face acest lucru?
- Cum ar vorbi brand-ul dvs. despre produsele sau serviciile dvs.? Ar fi serios si profesional, ar avea mai mult umor sau nervos?
- Ce ar spune cineva despre brand-ul dvs. dupa prima “intalnire”? Care sunt cateva propozitii pe care le-ar utiliza pentru descrierea acestuia?
Prioritizati consistenta
Inconsistenta este o greseala de branding pe care o fac multe companii. Inconsistenta submineaza brand-ul si face clientii confuzi. Brand-urile recunoscute, valoroase, au o prioritate in ceea ce priveste consistenta – si culeg beneficiile. Atunci cand brand-ul dvs. este o prezenta unificata pe medii si platforme, clientii se pot familiariza, cu usurinta, si pot prefera brand-ul dvs. de-a lungul timpului. Orientarile privind brand-urile pot contribui la aceasta initiativa.
Construiti si urmati o strategie de brand
O strategie de brand este mai mult decat liniile directoare ale brand-ului dvs. este un plan cu obiective specifice, pe termen lung, care pot fi atinse in timp ce brand-ul evolueaza. Aceste obiective se refera de obicei la scopul, emotia, flexibilitatea, constientizarea competitiva si implicarea angajatiilor.
Iti amintesti cum am spus ca branding-ul este un proces continuu? Sunt multe lucruri care intra in acest proces. O strategie de brand va poate ajuta sa transformati acest proces intr-o practica bine lubrifiata care va manetine brand-ul in miscare spre succes si recunoastere.
Nu lasati inspiratia sa devina imitatie
Analiza competitiva este importanta. Nu numai ca va educa despre locul in care se afla competitia dvs. si cum exceleaza, dar va poate oferi si idei cu privire la modul in care va puteti imbunatati sau va puteti distinge in continuare brand-ul.
Cu toate acestea, fiti constienti sa nu cadeti intr-o capcana de imitatie. Pastrati cercetarea competitiva limitata si concentrati-va asupra a ceea ce aduce organizatia dvs. la masa. Daca competitia a creat un brand intr-un anumit fel, nu inseamna ca trebuie sa urmati exemplul. Noi, brand-urile unice, provocatoare, suntem brand-uri memorabile.
Utilizati branding-ul pentru a angaja
Branding-ul puternic face ca angajatii dvs. sa fie mandri. Folositi branding-ul pentru a atrage oameni talentati. Daca angajarea este o initiativa puternica pentru organizatia dvs., dedicati cateva dintre resursele dvs. branding-ului angajatorului. Branding-ul de angajator este modul in care va comercializati compania catre solicitantii de locuri de munca si la angajatii actuali. Daca sunteti mandri public cu organizatia dvs., vor fi si altii.
Pe locuri, Fiti gata, Brand!
Branding-ul este numele, logo-ul, paleta de culori, vocea si imaginile organizatiei dvs. Este si mai mult. Este acel sentiment intangibil pe care il au clientii atunci cand interactioneaza cu brand-ul dvs. Stiti… acea experienta despre care am vorbit la inceput.
Asa se disting brand-urile puternice de celelalte. Componentele tangibile contribuie la acest lucru – un logo minunat, un slogan inteligent, un manifest autentic si o voce clara a brand-ului – dar brand-urile cu adevarat puternice se dezvolta autnci cand se concentreaza pe imaginea marita a brand-urilor lor. Indreptati-va catre inima si sufletul publicului dvs. tinta si a organizatiei dvs., si rezultatul o sa fie un brand de succes.