Facebook Marketing: 7 greseli comune (si cum sa le rezolvati)

Nu este un secret ca Facebook ofera una dintre cele mai mari platforme de publicitate pentru intreprinderi de toate dimensiunile, pentru a ajunge la clientii lor tinta.

Dar, ca un antreprenor care va face totul, poate fi frustrant sa descoperiti cat de multe procese, erori si invataturi sunt implicate la inceput, mai ales cand pui bani reali in rezultate reale.

Multi dintre noi avem tendinta de a face aceleasi greseli, mai ales cand incepem.

Daca anunturile platite de pe Facebook nu au nicio singura vanzare sau nu credeti ca nu vedeti intoarcerea corecta a ceea ce cheltuiti, iata cateva greseli comune (si uneori costisitoare) de publicitate Facebook si cum sa le remediati.

1. Nu investiti in cercetarea audientei in avans

Care credeti ca este mai probabil sa aiba performante mai bune?

Un anunt bun in fata oamenilor gresiti? Sau un anunt mediocru in fata oamenilor potriviti?

Probabil mi-as pune banii sa am prima audienta potrivita.

Facebook este casa audientelor diverse si, in functie de ceea ce vinzi, audienta dvs. poate fi mai mare, mai mica sau chiar complet diferita de cea pe care considerati sa o vizati.

Va trebui sa testati anumite audiente la inceput, inainte de a incepe sa testati anumite chestii, cum ar fi o copie sau un format. Dar asta nu inseamna ca nu puteti sa dati un inceput cu niste presupuneri educate.

O modalitate buna de a va uita la directionare este sa va intrebati daca ati fi dispusi sa pariati bani cu privire la sansele ca acesti oameni sa fie interesati sa cumpere produsul dvs.

De exemplu, ati putea crede ca cei care iubesc „Starbucks” pe Facebook ar putea fi interesati sa cumpere cafeaua dvs. de specialitate. Poate unii vor, dar o multime de oameni beau si le place Starbucks (peste 33 de milioane pe Facebook, de fapt). Vrei sa gasesti o nisa care se aliniaza cu produsele tale.

Daca ati ales un produs de nisa (de exemplu, tricouri pentru persoanele care detin caini de rasa pug), atunci o sa fie mai usor decat cineva ale carui produse nu au un anumit public tinta specific.

Una dintre cele mai bune modalitati de a gasi interese pe care le puteti viza este sa va puneti in pantofii oricui credeti ca este clientul dvs.:

Ce ar cauta ei pe Google?

Ce pagini ar aprecia pe Facebook?

Ce influente sau celebritati ar urmari?

Ce aplicatii ar folosi?

Ce publicatii / bloguri citesc?

Ce concurenti cumpara deja?

Unde ar sta pe Reddit?

Explorati si vedeti ce invatati despre interesele unice.

Daca puteti gasi o pagina de Facebook care se leaga de ceea ce ati gasit in cercetarea dvs., mergeti cu profilul personal si dati like, apoi Facebook va v-a sugera pagini similare care ofera si mai multe interese pe care le puteti viza. Din nou, ignoratii pe cei care nu au o legatura puternica cu intentia de cumparare in vreun fel.

Puteti utiliza instrumentul de publicitate Facebook pentru a va ajuta sa va ganditi la idei suplimentare de directionare bazate pe interesele si calitatile pe care le aveti. Puteti, de asemenea, sa o utilizati pentru a afla cum se comporta audienta, modul in care cheltuiesc si mai mult daca sunteti curios.

2. Directionarea unui public prea larg

O greseala obisnuita cu publicitatea platita, indiferent de platforma, este publicul prea larg pe care il alegem sa il vizam.

S-ar putea sa credeti ca toata lumea este un potential client, dar pentru ce platiti sunt persoanele pe care le ating anunturile dvs. De ce sa platiti pentru a ajunge la oamenii gresiti?

Daca audienta dvs. este prea mare, incercati sa o micsorati cu interese pe care audienta dvs. principala „trebuie, de asemenea, sa se potriveasca”. Daca audienta este prea mica, incercati sa adaugati interese pentru a crea un grup mai mare de utilizatori, pana cand veti gasi locul dvs. potrivit.

3. Nerabdarea

Cu orice fel de publicitate platita, se poate simti ca pierdeti bani daca nu obtineti imediat rezultate. Uneori va puteti simti nevoiti sa preluati controlul anunturilor dvs. si sa optimizati lucrurile pentru a le optimiza, astfel incat acestea sa poata functiona mai bine cat mai curand posibil.

Dar, la inceput, in special, colectarea datelor si intelegerea este esentiala.

De aceea este important sa aveti o idee clara despre cat de mult sunteti dispus sa cheltuiti pentru a obtine un client.

Sa presupunem ca costul bunuriler este de 17$ si ca vindeti produsul pentru 50$. Acest lucru va ofera aproximativ 33$ pe care sa-i cheltuiti pentru a achizitiona un client. Fiti dispusi sa depasiti bugetul dvs. la inceput, pe masura ce va testati publicul si anunturile.

Incercati sa nu luati nicio decizie cu privire la anunturile dvs., cum ar fi intreruperea sau ajustarea acestora, pana cand nu ajungeti la 1000 de persoane. In acel moment, aveti suficiente date pentru a afla despre performanta anunturilor dvs., chiar daca acestea nu obtin vanzari.

Cealalalta modalitate prin care nerabdarea ajunge sa dauneze perfomantei tale este atunci cand nu dai Facebook-ului ocazia de a invata de-a lungul timpului. Daca nu ti-ai insalat Facebook Pixel (ceea ce este foarte usor de facut), ar trebui sa faci asta. Platforma de publicitate Facebook utilizeaza Pixel pentru a urmari si a invata pe baza datelor de performanta pentru a-si imbunatati directionarea.

De exemplu, daca setati obiectivul campaniei dvs. de optimizare pe baza achizitiilor de la inceput, este posibil ca Facebook sa nu stie cum arata un client „care cumpara” atunci cand ati avut vanzari zero. Dar pe masura ce obtineti mai multe achizitii, acel set de date devine mai bine informat.

4. Nu izolati ceea ce testati

In marketing, intelegerea este adesea subevaluata in cautarea rezultatelor. Si in timp ce este incurajata experimentarea si testarea lucrurilor cu anunturile dvs., puteti invata cu adevarat doar cand mergeti daca testati o variabila la un moment dat.

Testarea diferitelor segmente de public, fiecare prezentata cu anunturi diferite, la momente diferite, nu va v-a spune prea multe chiar daca va impiedica ceva care va obtine rezultate mai bune. A fost publicul? A fost anuntul?  A fost momentul? A fost o combinatie a catorva lucruri?

Pe cat posibil, incercati sa izolati o variabila pentru a testa, astfel incat sa puteti merge mai departe dupa experimentul cu cunostinte cu care puteti sa actionati. In special la inceput, ar trebui sa testati la nivelul setului de anunturi cu publicul pe care il vizati.

Retineti ce puteti schimba si testa la fiecare nivel al contului prin managerul de anunturi:

  • Campanie: Obiectivul pe care Facebook il va optimiza pe baza (adaugarilor in cos, achizitii etc.)
  • Setul de anunturi: publicul pe care il vizati, destinatia de plasare si programul
  • Anunt: legaturi, format, creatie etc.

5. Nu stoarceti valoarea din cheltuielile dvs. de anunturi

Chiar daca obiectul dvs. principal este de a obtine vanzari, aceasta nu este singura posibila intoarcere pe care o puteti obtine din anunturile dvs.

De fapt, exista o multime de valoare suplimentara pe care o puteti obtine de la un anunt care „nu a reusit” sa va aduca clienti.

Puteti sa:

  • Colectati e-mailuri de la vizitatorii site-ului dvs.
  • Obtineti mai multe aprecieri si comentarii pe postarea dvs. pentru a construi o dovada sociala pentru anuntul dvs. in timp
  • Interactionati direct cu persoanele care comenteaza la anunturile dvs. pentru a ii ajuta sa cumpere
  • Returnati vizitatorii site-ului dvs. ca „trafic cald” in viitor
  • Creati o secventa de e-mailuri pentru a recupera cosurile abandonate pe care le-ati fi putut obtine
  • Invitati persoanele care ti-au apreciat sau au reactionat la postarea paginii dvs. pentru a va aprecia si pagina dvs. de Facebook (faceti click pur si simplu pe reactiile postului propriu-zis)

Exista, de asemenea, cunoasterea nepretuita pe care o puteti colecta din traficul platit.

Va recomandam insistent sa configurati Google Analytics si Hot Jar (ambele sunt gratuite) si sa aruncati o privire asupra modului in care traficul se comporta de fapt pe site-ul dvs. web. Acest lucru va v-a ajuta sa identificati daca problema dvs. este publicul, aspectul site-ului web sau o alta problema.

Hot Jar, in special, este util pentru ca va permite sa vedeti in mod vizual modul in care se comporta traficul pe site-ul dvs. web: cat de departe vizitatorii paginii merg inainte de a pleca, unde fac click, precum si inregistrarile vizitelor individuale reale.

6. Nu optimizati reclama dvs. pentru atentie si click-uri

Odata ce v-ati dat seama de audienta dvs., o reclama buna pentru anunturile dvs. va poate ajuta sa va imbunatatiti rezultatele.

O multime de lucruri diferite intra intr-un anunt bun, dar aici sunt cateva bune practici pentru a va ajuta:

  • Aveti un punct focal in miniatura in imagine, copie sau video care atrage ochiul
  • Luati in considerare utilizarea de emoji pentru a adauga elemente de personalitate si elemente vizuale in copia dvs.
  • Colectati dovezi sociale (placeri, comentarii, actiuni) de-a lungul timpului de fiecare data cand rulati un anunt, ceea ce face ca anuntul dvs. sa fie mult mai puternic
  • Creati mai multe oportunitati de click-uri cu legaturi si etichete de produs (veti avea nevoie de un magazin pe Facebook)
  • Experimentati cu diferite formate de anunturi in cadrul aceluiasi set de anunturi, in special video, doarece Facebook este in favoarea acestui format

7. Nu folositi toate informatiile disponibile

Multe dintre caracteristicile managerului de anunturi Facebook se pierd in propria complexitate, mai ales cand vine vorba de obtinerea unei viziuni a performantei dvs. pentru a obtine informatii.

Coloanele implicite pe care le vedeti in managerul publicitar, de exemplu, nu afiseaza toate detaliile utile de fapt pentru dvs. Ar trebui sa va personalizati cu certitudine coloanele pentru a obtine informatii suplimentare.

Va recomandam sa adaugati urmatoarele pentru a obtine o idee mai buna pentru performanta anunturilor, impreuna cu orice altceva despre care credeti ca va poate ajuta:

  • CTR: Rata de click este procentajul persoanelor care au facut click pe anunt dupa ce au vazut-o
  • Cost-pe-click: Cat platiti pentru fiecare click pe anuntul dvs.
  • Achizitii de site-uri web: Numarul de achizitii pe care le-a adus anuntul
  • Valoare de conversie a achizitiei pentru site-ul web: Valoarea totala a achizitiilor efectuate atribuita anuntului
  • Frecventa: de cate ori, in medie, fiecare persoana a vazut anuntul dvs. Uneori veti vedea ca anuntul dvs. se micsoreaza in mod semnificativ, iar acest lucru se datoreaza faptului ca Facebook afiseaza pur si simplu anuntul acelorasi persoane de mai multe ori
  • Reach: Cate persoane unice (nu repetate) pe care le-ati atins
  • Scorul de relevanta: Cat de relevant este anuntul dvs. pentru publicul pe care il vizati, pe baza primelor 500 de afisari (acest lucru are un impact important asupra costrurilor dvs.)
  • Buget: Cati bani ati dedicat zilnic sau in totalitate setului de anunturi
  • Cost pe rezultat: Cat costa obiectivul campaniei
  • CPM: Cat platiti pentru 1000 de afisari

De asemenea, puteti utiliza optiunile „breakdown” pentru a analiza performanta anuntului pe baza mai multor factori, cum ar fi dispozitivele la care s-au efectuat vanzarile si modul in care impactul genului are impact asupra performantei.

O practica foarte simpla, pe care o puteti adopta, este so folosirea unei conventii standartizate de numire in cadrul contului managerului de anunturi la fiecare nivel. In acest fel, dintr-o singura privire, puteti spune lucruri precum ce publicitate vizati si ceea ce testati.

Ce ai invatat?

Publicitatea Facebook poate dura ceva timp, pentru a obtine un raspuns, dar, ca una dintre cele mai eficiente modalitati de distribuire a oricarui mesaj, merita cu siguranta sa investesti si sa inveti din experientele altora.