Facebook Marketing: Cum identificati publicul tinta

Pentru a construi o strategie de marketing pentru Facebook de succes, veti avea nevoie mai intai de o intelegere globala a publicului. Apoi vom sari direct catre dezvoltarea mixului potrivit de continut, pentru a obtine rezultatem pentru a programa postarile in calendarul dvs. editorial si pentru a explora noile oferte oferite de Facebook pentru a va conecta cu potentialii clienti.

Identificati-va audienta de pe Facebook

Pentru a determina audienta dvs. de pe Facebook, faceti un pas inapoi si evaluati personajele cumparatorilor din strategia dvs. de marketing in general.

Cumparatorii sunt reprezentari fictionale, generalizate ale clientului dvs. ideal, care va ajuta sa intelegeti mai bine publicul tinta. Indiferent daca sunteti in marketing, vanzari, produse sau servicii, aveti posibilitatea sa utilizati clientul dvs. tinta si sa va ajustati continutul, produsul sau comportamentul.

Acelasi lucru este valabil si pentru Facebook. Prin intelegerea provocarilor si a obiectivelor personalului dvs., puteti stabili ce continut ar fi cel mai bine sa postati si sa optimizati pozitionarea in consecinta.

Pentru a-ti construi personalul cumparatorului, incepeti printr-un mix divers de clienti, perspective si referinte pentru a-ti masura cunostintele de baza despre industria ta, despre cele mai mari provocari, obiectivele finale si despre ce resurse se bazeaza pentru a invata.

Apoi, aruncati o privire asupra concurentei dvs. Explorati paginile lor Facebook si evaluati fiecare dintre factorii cheie:

  • Calitatea vizuala
  • Frecventa postarilor
  • Mix-ul de continut
  • Interactiunile in postari (aprecieri, comentarii si actiuni)
  • Timpul de raspuns si calitatea din afaceri

Utilizarea informatiilor privind publicul (Audience Insights)

Daca doriti o intelegere mai profunda a personajului dvs., Facebook ofera un instrument puternic de analiza gratuit, ca parte a platformei lor de anunturi numita „Statisticile Audientei”.

Accesul la Statisticile Audientei va da posibilitatea de a obtine date demografice si comportamentale despre publicul dvs. si despre competitorii dvs. Acest instrument a fost creat pentru a ajuta agentii de publicitate sa isi vizeze mai bine anunturile, dar este, de asemenea, un instrument excelent pentru managerii de social media si creatorii de continut pentru a determina tipul de postari pe care publicul le cauta.

Pentru a accesa „Statisticile Audientei”, accesati Managerul publicitare Facebook si faceti click pe meniul din coltul din stanga sus. Acest instrument este situat in sectiunea „Plan”.

Odata ce sunteti acolo, va trebui sa alegeti intre analizarea tuturor utilizatorilor Facebook sau doar a persoanelor conectate la pagina dvs. In scopul acestor instructiuni, hai sa ne uitam la „Toti de pe Facebook”, dar puteti schimba intotdeauna acest lucru mai tarziu.

Apoi uitati-va la coloana „Creeaza Audienta” din partea stanga pentru a determina segmentul pe care doriti sa il analizati. Romania v-a fi locati implicita, dar ar trebui sa schimbati acest lucru in functie de locul in care se afla piata tinta. De asemenea, specificati varsta si sexul.

Sectiunea „Interese” este o modalitate excelenta de a descoperi informatiile din industrie si ale concurentului. Puteti adauga interese generale sau numele anumitor Pagini. Cu toate acestea, trebuie sa fiti avertizati ca nu fiecare pagina va fi disponibila pentru a fi analizata daca nu are un numar substantial de aprecieri.

Cand analizati datele din sectiunea demografica, veti vedea titlurile locurilor de munca, educatia colegiala si starea civila.

In sectiunea aprecierilor pentru pagina, puteti sa consultati celelalte pagini pe care le acceseaza utilizatorii pentru continut.

Acest instrument va ofera si aspecte precum locatia, tipul de dispozitiv si frecventa interactiunilor pe Facebook. Impreuna, toate aceste date servesc drept un loc de pornire valoroasa pentru a evalua concurenta si pentru a crea idei de continut.