Cheltuielile pentru IT la nivel mondial vor depăși 4 trilioane de dolari în 2022

Cheltuielile pentru IT la nivel mondial sunt estimate să totalizeze 4,5 trilioane de dolari în 2022, o creștere de 5,5% față de 2021, conform ultimei prognoze a Gartner, Inc.

„Întreprinderile vor construi din ce în ce mai mult noi tehnologii și software, mai degrabă decât să le cumpere și să le implementeze, ceea ce va duce la un ritm de creștere general mai lent al cheltuielilor în 2022, comparativ cu 2021”, a declarat John-David Lovelock, vicepreședinte de cercetare la Gartner.

Citește și: Remote work: avantajele pentru antreprenori și angajați

Companiile au fost obligate să găsească soluții pentru a limita efectele pandemiei. De aceea, investițiile în tehnologii digitale rămân o prioritate strategică de top.

Companiile continuă să reinventeze viitorul muncii, concentrându-se pe cheltuielile care le permit să-și consolideze infrastructura pentru a rezista la viitoare crize. Totodată, companiile trebuie să continue să se adapteze la  sistemul de lucru hibrid, care devine din ce în ce mai complexe pentru angajații care vor intra în 2022.”

Cheltuielile pentru IT: avans de 11,5%

Se preconizează că software-ul pentru întreprinderi va avea cea mai mare creștere în 2022, cu 11,5%, cauzat de cheltuielile cu software-ul de infrastructură care continuă să depășească cheltuielile cu software-ul de aplicații.

Creșterea globală a cheltuielilor pentru dispozitive a atins un vârf în 2021 (15,1%). Acest lucru a fost cauzat de faptul ca munca la distanță, serviciile medicale la distanță și învățarea la distanță au devenit tot mai pregnante. Gartner se așteaptă ca 2022 să aducă în continuare o creștere a numărului întreprinderilor care modernizează dispozitive și/sau investesc în mai multe dispozitive pentru a prospera într-un cadru de lucru hibrid.

Cheltuielile pentru IT, configurate de munca în sistem hibrid

„Ceea ce s-a schimbat în 2020 și 2021 nu a fost chiar tehnologia în sine, ci dorința oamenilor de a o adopta și de a o folosi în moduri diferite. În 2022, directorii CIO trebuie să reconfigureze modul în care se desfășoară munca”, a spus Lovelock.

De altfel, vor fi priorizate investițiile în tehnologii care se adaptează fluxurilor de lucru asincrone.