Ecosistem digital: de ce e important pentru afacerea ta să faci pasul către digitalizare?

În timp ce în România, cam totul se întâmplă pe hârtie, la nivel internațional se discută despre conceptul de „ecosistem digital global”.

Dar ce înseamnă „ecosistem digital”? Ce beneficii ne aduce? Astăzi e foarte important pentru afacerea ta să faci pasul către digitalizare.

Mai precis, să integrezi noile tehnologii în afacerea ta pentru a o face mai profitabilă și să îți asiguri dezvoltarea și în viitor.

Astăzi nu mai putem vorbi de afaceri care să poată crește în afara unui ecosistem digital. Spre exemplu, tâmplarii au renunțat la uneltele tradiționale. În prezent, se folosesc utilaje automatizate, controlate de computer, chiar și în atelierele mici.

Totodată, vorbim azi de agricultura de precizie, de sere hidroponice sau de sisteme de control la distanță a multiplelor activităților dintr-o fermă de animale.

Și acestea sunt doar câteva exemple.

Afaceri digitalizate

Atunci când afacerile sunt digitalizate, este mai ușor pentru angajați să își facă treaba. În plus, sarcinile pot fi mai bine îndeplinite. Aceasta deoarece au acces la un volum mai mare de informații. Acest lucru ce le permite să aibă o viziune de ansamblu, în special celor de la nivel de conducere.

Situația devine și mai ușoară dacă și partenerii își digitalizează afacerea. Poți afla AICI cum a reușit Lego să evite falimentul și să devină mai profitabil prin digitalizare.

Practic, atunci când partenerii de afaceri lucrează într-un ecosistem digital, folosind soluții ca cele privind logistica, managementul resurselor umane etc., este mult mai ușor să își eficientizeze costurile. Să ne gândim că o firmă are nevoie de materii prime și de puncte de procesare situate în apropierea  punctelor de desfacere.

Un soft de logistică adecvat, care să integreze și anumite componente legate de parteneri, poate ajuta managementul să decidă care este opțiunea cea mai avantajoasă. Astfel, un director va ști care furnizor are stocul necesar și este situat mai aproape de centrul de procesare care nu are o listă lungă de comenzi, deci poate livra în timp util marfa cerută de clienți.

Resurse interconectate

Practic, un ecosistem digital este un grup de resurse de tehnologie informațională interconectate care pot funcționa ca o unitate. Ecosistemele digitale sunt alcătuite din furnizori, clienți, parteneri comerciali, aplicații, furnizori de servicii de date terți și toate tehnologiile respective.

Interoperabilitatea este cheia succesului ecosistemului.

Ecosistemele digitale sunt frecvent create și controlate de liderii de piață. De aceea, influențează rapid schimbările din diferite industrii, inclusiv produse de consum, auto și asistență medicală.

Integrarea practicilor business-to-business (B2B), a aplicațiilor de întreprindere și a datelor într-un ecosistem digital permite unei organizații să controleze tehnologii noi și vechi, să construiască procese automatizate în jurul lor și să își dezvolte în mod constant afacerea.

Riscurile ecosistemului digital

Ca orice aspect al unei afaceri, crearea unui ecosistem digital prezintă și riscuri. Unul dintre acestea îl reprezintă creșterea organică necontrolată. De aceea, atunci când construiți un ecosistem digital, trebuie să vă asigurați că toate dependențele au fost identificate și pot fi controlate.

Crearea unei hărți digitale a ecosistemului este o cheie pentru stabilirea unui ecosistem digital puternic. Harta ecosistemului digital este o diagramă vizuală a tuturor instrumentelor și platformelor digitale utilizate în cadrul organizației. Acesta ilustrează procesele, modul în care datele sunt transferate între părți ale ecosistemului și dacă procesul este automat sau manual.

Pentru a fi eficientă, cartografierea ar trebui să documenteze și ce sisteme nu sunt conectate în prezent sau care sunt capabile să vorbească și să transfere date între ele, precum și cine sunt utilizatorii fiecărui sistem și cine este responsabil pentru întreținerea acestora.

Pentru a construi eficient procesul de digitalizare și pentru a cartografia ecosistemul digital este important să beneficiați de sprijinul unui specialist. Acesta ar trebui să poată analiza afacerea dumneavoastră nu doar din punct de vedere tehnic, ci și antreprenorial.

Cum funcționează un ecosistem digital

Digitalizarea afacerii și crearea unui ecosistem digital necesită consigliere specific. Această necesitate  derivă din faptul că dificultățile tehnice, juridice și legate de afaceri identificate în ecosistemele digitale sunt semnificative.

Organizarea activității, relaționarea cu clienții și gestionarea datelor pe întregul ecosistem digital fac parte din categoria celor mai mari provocări.

Așa cum menționam, creșeterea necontrolată a unui ecosistem digital poate provoca mari probleme. Controlul se poate realiza prin utilizarea unor instrumente de gestionare a proiectelor, precum instrumente de dezvoltare software, software de gestionare a sarcinilor și sisteme de urmărire a problemelor.

Sunt utile aplicațiile de cercetare, inclusiv stocarea și vizualizarea datelor, biblioteci de resurse și arhive, software-ul de gestionare a relației cu clienții (CRM), instrumentele de colaborare, inclusiv e-mail, partajare de fișiere, mesagerie instantanee și conferințe video, platformele publice, cum ar fi site-uri web, aplicații mobile și canale de socializare, sau platforme de gestionare a cunoștințelor, cum ar fi intranet.

De ce este important ecosistemul digital?

Recent, strategiile multor organizații au încorporat transformarea digitală. Indiferent de locul în care se află o companie în călătoria digitală, este esențial să se creeze un ecosistem digital pentru a îmbunătăți performanța și a ajuta la interacțiunile din afara companiei.

Un ecosistem digital permite unei organizații să își îmbunătățească serviciile B2B învechite. În plus, ecosistemele digitale adaugă valoare relațiilor cu clienții, ajutând companiile să ofere remedieri rapide și să primească solicitări/feed-back de la clienți. Vezi AICI cum a reușit Nike să se repoziționeze pe piață folosind digitalizarea.

Un ecosistem digital transformă, de asemenea, lanțurile de aprovizionare. Acestea funcționau inițial pe piețe separate. În cadrul unui ecosistem digital, lanțurile de aprovizionare se reunesc pentru a sprijini dezvoltarea de noi produse și servicii.

Deși lanțul de aprovizionare tradițional este încă baza majorității companiilor, noul model – ecosistem digital – transformă lumea afacerilor prin crearea unor căi liniare între furnizori și clienți. Astfel se generează noi oportunități de afaceri.